Postgarage Campus V / NONA Architektinnen

Postgarage Campus V / NONA Architektinnen

© Schreyer David© Schreyer David© Schreyer David© Schreyer David+ 24

© Schreyer David
© Schreyer David

Text description provided by the architects. The old Postbus garages existing in Dornbirn have been carefully but systematically revitalized in order to meet the needs of the young digital scene and start-ups. In addition to an extension, a winter garden connection of the two halls and the complete renovation ensure that the project is an appropriate response to the requirements of current and future works.

© Schreyer David
© Schreyer David

The POSTGARAGE is surrounded by office buildings of 4 to 6 floors with public functions on the ground floor activating the adjacent square. The reuse of the existing structure was therefore not only a conscious choice so as not to densify the area further, but also to keep the charm of the existing halls. The design proposal therefore forms a clear counterpart for the young start-up scene of Campus V, which is also newly built.

© Schreyer David
© Schreyer David
© Schreyer David
© Schreyer David

The postal garages form the southern edge of Campus V and the widening of the halls to the west has made it possible to define more precisely the urban setting and especially the square. The extension houses a café and a bar, livening up the place and completing the gastronomic offer. The POSTGARAGE project is therefore an important contribution to making Campus V a lively and convincing public space for a variety of users.

© Schreyer David
© Schreyer David

Built in the 1980s, the old postal garages have a solid structural grid. The striking reinforced concrete beams are clearly visible in the large, open, raised rooms. The original structure and character of the open rooms have been preserved and carefully restructured by integrated wooden boxes. These allow industrial halls to be subdivided and allow different room scenarios. Galleries allow users to work and explore spaces at different levels.

© Schreyer David
© Schreyer David
Ground floor plan
Ground floor plan
© Schreyer David
© Schreyer David

The useful area of ​​the POSTGARAGE is approx. 1,200 m2, activated by a diversified space program including the innovation hub with its spacious co-working spaces for the young start-up scene and the innovation projects of established companies, the Association of digital initiatives with his space says maker. Hagen Management works in the “arena”, a multifunctional hall for conferences, workshops, seminars and events.

© Schreyer David
© Schreyer David

Built as a solid structure, the western extension reinterprets it as an open framework, covered by the sloping roof extension. A black wooden structure rests under the main structure and houses a cafe and bar. The all-around recess creates covered outdoor spaces, which become an open terrace to the southwest. The connection of the two halls – by winter garden-like structures and generous doors between the different units – promotes exchanges. With the decision to preserve the existing building, it was possible to reduce embodied energy.

© Schreyer David
© Schreyer David
Section
Section

All windows and portals have been replaced and meet current standards. The entire office space, including the cafe and bar, has been fitted with ventilation. The generous north-facing grilles make it possible to counter the overheating of the rooms.

© Schreyer David
© Schreyer David


Source link

About Justin Howze

Check Also

Brooklyn restaurants ask DOT to change outdoor dining rules

News 12 Staff Sep 16, 2021, 9:41 PM Updated: Sep 16, 2021, 9:41 PM A …